Vragen?

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions ook wel de veelgestelde vragen. Maar je kunt hier ook de antwoorden vinden op die veelgestelde vragen.

Frequently asked questions

Hieronder vindt je de antwoorden op veelgestelde vragen met betrekking tot onze dienstverlening. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan direct contact met ons op per e-mail, via deze contactpagina, of stuur ons een chatbericht via de whatsapp knop onderin het scherm.

 

Accommodaties & Reserveren

Waar staan de prijzen vermeld?

Na invulling van de gewenste accommodatie via de zoekmachine krijg je direct een volledig overzicht van de woningen in onze database. Klik bij de woningprofielen op de knop ‘beschikbaarheid en prijzen’; in de kalender op de pagina kun je, na het selecteren van de gewenste periode, de kosten zien. Alle prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

Na invulling van de gewenste accommodatie via de zoekmachine krijg je direct een volledig overzicht van de woningen in onze database. Klik bij de woningprofielen op de knop ‘beschikbaarheid en prijzen’; in de kalender op de pagina kun je, na het selecteren van de gewenste periode, de kosten zien. Alle prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

Nadat je boeking definitief is geplaatst zijn er twee mogelijkheden. Huiseigenaren kunnen bij ons kiezen uit verschillende pakketten: afhankelijk van welk pakket zij kiezen heb je te maken met één van de volgende twee situaties:

Je hebt na het reserveren enkel nog contact met de huiseigenaar/beheerder zelf. Van hem/haar ontvang je rechtstreeks de overeenkomst, evenals de factuur met de betalingstermijnen en verdere informatie over het huis.
Kort na reservering doe je een eerste aanbetaling aan de eigenaar (maximaal 50% van de huursom). Het resterende bedrag betaal je vervolgens 2 tot 4 weken voor aankomst.
Je hebt na het reserveren contact met ons namens de huiseigenaar. Wij zullen je alle informatie verstrekken m.b.t. de woning en je verblijf, evenals de overeenkomst en factuur met betalingstermijnen. Wij betalen vervolgens de huiseigenaar.

Via de zoekmachine op de homepage van de website vindt je alle huidige accommodaties die in onze etalage staan. Je kunt onder andere selecteren op bestemming, plaats, faciliteiten, aantal slaap- en/of badkamers. Na het bevestigen van deze zoekopdracht kun je vervolgens de selectie verder filteren middels de diverse kenmerken in de rechterkolom.
Een andere mogelijkheid is het intypen van een accommodatienaam in het tekstvak op de homepage. Ook kun je hier zoeken op bestemming en/of accommodatienaam.

Je kunt standaard een weekend-, midweek- of weekperiode boeken. In de agenda bij de desbetreffende woning zie je dan direct de prijzen vermeld staan. Wil je een aparte periode aanvragen? Dat kan uiteraard! We willen je dan vragen om contact op te nemen met onze gastenservice en een custom aanvraag in te dienen. Je kunt ons ook direct een berichtje sturen via de chatfunctie van de website: zie daarvoor het rode icoontje rechts onderin.

Het actuele aanbod vindt je via de zoekmachine op de homepage. Je kunt ons altijd bellen of e-mailen als je extra hulp wenst! Of stuur ons een chatbericht via de rode button rechts onderin: we staan je graag te woord

Het aantal personen genoemd in de beschrijving van de vakantiewoning is het maximum toegestane aantal. Baby’s worden hierin meegerekend, tenzij anders aangegeven. Je dient ons bij boeking het juiste aantal personen op te geven. Mocht dit aantal later wijzigen, dan dien je dit z.s.m. aan ons door te geven zodat de eigenaar van de woning op de hoogte kan worden gesteld; dit geldt ook voor eventuele extra logées. Je kunt dit per e-mail of telefonisch aan ons doorgeven: zie hiervoor onze contactpagina.
Bewoning door meer personen dan het maximum toegestane aantal is niet geoorloofd, op straffe van onmiddellijke verwijdering uit de gehuurde vakantiewoning. Het plaatsen van tent of caravan in de tuin is tevens niet toegestaan.

Verbruik van water, elektra en verwarming is bij normaal verbruik inbegrepen in de huursom. Is dit niet het geval of zijn deze kosten beperkt inbegrepen, dan worden ze veelal aan de hand van het verbruik (meterstanden) bepaald of wordt er een vast bedrag in rekening gebracht. Op de website wordt dit vermeld tijdens het boeken bij de bijkomende kosten

Voor het maken van een boeking doorloop je een aantal stappen op onze website. Zo kun je 24 uur per dag jouw gewenste vakantiehuis online reserveren. Kom je er zelf niet uit, of wil je hulp bij het reserveren? Neem dan contact op met onze gastenservice. Het online boeken van een vakantieverblijf gaat als volgt:
Wanneer je een vakantiehuis hebt gevonden die je wil reserveren, klik je bij de huispresentatie op ‘Bekijk beschikbaarheid en prijzen’. Hier kom je in de eerste stap van het boekingsproces. Hier geef je de gewenste periode in en zie je direct de bijbehorende prijzen en vaste bijkomende kosten. Zodra je de gewenste periode hebt geselecteerd, klik je op ‘Boeken’.
In de volgende stap vul je de samenstelling van het reisgezelschap in; klik daarna op volgende. Nu kom je bij Stap 2. Persoonsgegevens: vul hier alle benodigde informatie in. Vul bij Stap 3 eventuele extra’s als bedlinnen in. Tot slot kun je alle gegevens controleren en definitief reserveren: na akkoord heb je een definitieve boeking geplaatst. In alle stappen van het boekingsproces zie je een kostenoverzicht, zo kom je nooit voor verrassingen te staan

Als je via onze website een reservering hebt gedaan, ontvang je de reserveringsbevestiging van het aangevraagde verblijf via de e-mail. Jouw aanvraag wordt in ons reserveringssysteem geverifieerd, waarna je binnen 24 tot 48 uur (of de eerstvolgende werkdag) een bevestiging ontvangt via e-mail met aansluitend de reserveringsbevestiging / factuur.
In sommige gevallen sturen wij de reserveringaanvraag rechtstreeks door naar de verhuurder, die z.s.m. contact met je op zal nemen. Heb je geen automatische e-mail of bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wijzigingen aan je reservering kun je telefonisch, per e-mail of via onze chatfunctie aan ons doorgeven. We willen je vragen om wijzigingen, hoe klein ook, altijd aan ons door te geven: op die manier kunnen wij de huiseigenaar op de hoogte stellen. We bevestigen de wijziging vervolgens altijd per e-mail aan je

De eventuele kosten van toeristenbelasting voor je verblijf worden tijdens het boeken wel / niet in rekening gebracht, afhankelijk van welke accommodatie je kiest. De kosten worden apart vermeld tijdens het boeken

Onderaan de website in de zwarte footer vindt je onze algemene voorwaarden en privacy policy. Je kunt ook via de volgende links naar onze Algemene Voorwaarden of Privacy Policy gaan

Dit kan zeker! Meestal is dit geen enkel probleem. Het kan voorkomen dat huiseigenaren minder goede ervaringen met jeugdgroepen hebben gehad; soms stelt een verhuurder zijn accommodatie dan niet meer beschikbaar als het reisgezelschap enkel uit jongeren bestaat. We vragen hiervoor je begrip: helaas zijn niet alle jeugdgroepen even netjes. Ook kan het voorkomen dat de huiseigenaar in deze situatie een hogere borg vraagt. De Groepsverblijvenspecialist behoudt zich het recht om na het online boeken dergelijke wijzigingen uit naam van de huiseigenaar nog door te voeren; we zullen altijd contact met je opnemen indien dit het geval is.

Of je huisdier mee mag is per vakantiehuis verschillend, evenals de bijkomende kosten. In sommige gevallen betaal je een bedrag per huisdier per nacht en/of een extra verplichte toeslag voor de eindschoonmaak. Zorg ervoor dat je tijdens het plaatsen van de reservering je huisdieren opgeeft: je kunt vaak achteraf niet alsnog je huisdieren bijboeken. Zo voorkom je dat je huisdier bij aankomst geweigerd wordt.

Betalen & Waarborg

Wanneer krijg ik mijn borg terug?

Is na vertrek alles in orde met de vakantiewoning dan zijn er 3 mogelijkheden:
1. Indien je ter plaatse de borgsom hebt betaald, krijg je dit meestal ook ter plaatse terug;
2. Heb je bij de Groepsverblijvenspecialist borgsom betaald, dan krijg je de borgsom uiterlijk 14 dagen na thuiskomst van ons terug;
3. Heb je via de huiseigenaar de borg betaald, dan krijg je de borgsom uiterlijk 14 dagen na thuiskomst van de huiseigenaar terug.

Zodra je een reservering geplaatst hebt, krijg je binnen 24 – 48 uur van ons een definitieve bevestiging inclusief factuur. Je dient de betaling per bankoverschrijving te voldoen naar het rekeningnummer dat op de factuur vermeld wordt. Op de factuur vindt je een specificatie van wanneer je wat moet betalen; in sommige gevallen dien je ter plaatse de bijkomende kosten nog te betalen. Deze kosten dien je contant te voldoen. Wil je ter plaatse pinnen? Neem dan contact op met de gastenservice om er zeker van te zijn dat dit mogelijk is.

Wat je wanneer dient te betalen is afhankelijk van de tijd tussen het plaatsen van de boeking en de aankomstdag. De aanbetaling bedraagt over het algemeen 50% van het totale bedrag dat je per factuur dient te betalen en dient binnen 14 kalenderdagen te zijn voldaan. Het resterende factuurbedrag betaal je uiterlijk 8 weken voor de aankomstdag.
Boek je het vakantiehuis minder dan 8 weken voor de aankomstdag, dan dient de volledige factuurbedrag direct te worden voldaan. Bij sommige vakantiehuizen dien je de bijkomende kosten nog ter plaatse, bij aankomst, te voldoen. Op de factuur vindt je een specificatie van alle betaaltermijnen

Zodra wij de betaling in ons systeem verwerkt hebben, kun je dit in je eigen online omgeving terugvinden. Op de factuur staan altijd de inloggegevens vermeldt, zodat je te alle tijden alle informatie omtrent je reservering kunt bekijken. Het kan enige tijd duren voordat de betalingen verwerkt zijn in ons systeem.

Wanneer je niet op tijd betaalt, zullen wij de reservering conform de huurvoorwaarden van de huiseigenaar annuleren. Je krijgt natuurlijk altijd eerst een betalingsherinnering en een aanmaning alvorens wij je reservering annuleren. Indien je hier per omgaande op reageert, zal de reservering gewoon blijven staan. Indien wij tot annuleren overgaan, krijg je hier altijd per e-mail bericht van. Wij zullen dan eventuele annuleringskosten alsnog op je verhalen. Hoeveel deze annuleringskosten bedragen, lees je in de huurvoorwaarden.

bij annulering tot 2 maanden vóór de dag van aankomst: 30% van de huursom;
bij annulering tot de 21ste dag voor aankomst: 50% van de huursom;
bij annulering vanaf de 21ste dag voor aankomst: 90% van de huursom;
bij annulering op de dag van aankomst of later: de volledige huursom.

Voor & Tijdens Verblijf

Hoe en/of wanneer ontvang ik mijn reispapieren?

Alle noodzakelijke informatie voor het verblijf is ondergebracht op de factuur: deze geldt dus tevens als reisbescheiden. Bij aankomst kun je de factuur als bewijs van boeken tonen aan de huiseigenaar of beheerder.

Op uw factuur vindt je het exacte adres van het gereserveerde vakantiehuis. In sommige gevallen wordt hier een apart sleuteladres genoemd, dit is het adres waar je de sleutel kunt ophalen

Doorgaans kun je het vakantiehuis tussen 15:00 en 17:00 uur op de dag van aankomst betrekken, tenzij anders vermeld op de factuur. Op de dag van vertrek dien je de woning om 10.00 uur te verlaten, tenzij anders vermeld op de factuur. In sommige gevallen wordt gevraagd om voor aankomst telefonisch contact op te nemen met de huiseigenaar of beheerder: dit is om eventuele aanvullende afspraken te maken of om een soepele sleuteloverdracht te garanderen.
Wens je op een afwijkend moment aan te komen? Dan dient dit in overeenstemming met de huiseigenaar of beheerder te gebeuren. Hiervoor kun je contact opnemen met onze gastenservice of, wanneer je de factuur via de huiseigenaar ontvangt, rechtstreeks contact opnemen met de huiseigenaar of beheerder van de woning.

Op de factuur, wat tevens je reisbescheiden is, staat hoe de aankomst geregeld is. Er zijn drie mogelijkheden:
1) De huiseigenaar of beheerder ontvangt jullie zelf bij het vakantiehuis of op de receptie;
2) Op de factuur staat een sleuteladres, hier kun je de sleutel ophalen;
3) Op de factuur staat een code van een sleutelkastje, de sleutel ligt op jullie te wachten bij het vakantiehuis.
Dezelfde regeling geldt voor het vertrek, tenzij je ter plaatse andere afspraken maakt. Op de factuur wordt in sommige gevallen gevraagd om voor aankomst telefonisch contact op te nemen met de huiseigenaar of beheerder: dit is om eventuele aanvullende afspraken te maken of om een soepele sleuteloverdracht te garanderen.

Bij elk vakantiehuis staat aangegeven of er beddengoed en/of badlinnen standaard aanwezig is. In de meeste gevallen dien je dit zelf mee te nemen of kun je dit optioneel bijboeken. Dekbedden, dekens en kussens zijn altijd aanwezig. Onder beddengoed worden lakens of dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenslopen verstaan. Twijfel je? Neem dan contact op met onze Gastenservice.

Klachten & Schade

Ik heb een klacht. Wat nu?

Heb je een klacht over het verblijf? Dan dien je de klacht per direct kenbaar te maken bij de huiseigenaar of beheerder. Zo stel je de huiseigenaar of beheerder in de gelegenheid om je klacht op te lossen. Kom je er samen niet uit? Neem dan zo spoedig mogelijk per e-mail of telefonisch contact op met onze Gastenservice. Wij streven er altijd naar je klacht tijdens het verblijf op te lossen.
Heb je een klacht over onze dienstverlening? Dan kun je de klacht per e-mail kenbaar maken bij onze Gastenservice. Wij zullen je uiterlijk binnen 10 werkdagen voorzien van een inhoudelijke reactie of je nader informeren.

Heb je schade te melden? Een schadegeval dient direct bij de huiseigenaar of beheerder te worden gemeld. Zo stel je de huiseigenaar of beheerder in de gelegenheid om de schade op te lossen. Kom je er samen niet uit? Neem dan zo spoedig mogelijk per e-mail of telefonisch contact op met onze Gastenservice.

Niet gevonden?

Neem contact op

Toch het antwoord niet kunnen vinden, op je vraag..

 Stel hem gerust via het onderstaande contact formulier.

Telefoon

(0031) 071 542 7290

Waar kunt u ons vinden

Veenderveld 54
2371TW Roelofarendsveen

Kvk nummer

xxx

Btw nummer

xxx

Contact formulier