5 belangrijke tips voor het boeken van een goedkoop weekend

Een weekend even er tussenuit is vaak erg fijn! Je bent even weg van de dagelijkse sleur en je kunt jezelf weer even opladen. Een leuk weekend weg hoeft zeker niet altijd duur te zijn! Hoe plan je dan het beste een goedkoop weekendje weg? Hier vindt je 5 belangrijke tips voor het boeken van een goedkoop weekend.

Met onderstaande tips kun je goedkoop een weekend weg boeken:

#1. Kies een goedkopere aankomst- of vertrekdag

Het eerste waar je rekening me kan houden is dat donderdag je ideale vertrek dag is. Dus plan je weekendje weg van donderdag of eventueel vrijdag. Door dit te doen zul je geld besparen . Ook als je een weekendje weg met het vliegtuig plant, zul je goedkoper uit zijn dan op andere dagen. Zelfs hotels, huurauto’s en vakantieparken zijn goedkoper als je je uitje plant van donderdag of vrijdag tot zondag. Dus minder geld, voor evenveel plezier!

#2. Plan niet in schoolvakanties

Het volgende wat je echt niet moet doen als je een low budget hebt, is een weekendje weg plannen in vakanties. Iedereen, ja werkelijk iedereen gaat dan, en daar maken hotels, vakantieparken, B&B ,…natuurlijk graag gebruik van.

#3. Maak gebruik van lastminutes

Nog een interessant puntje is om te proberen een last minute boeking te doen. Vliegtuigmaatschappijen en hotels,… willen natuurlijk niet met lege plaatsen achterblijven, dus vaak kun je een mooi weekendje weg of reis, last minute boeken. Waarbij je aanzienlijk minder betaald.

#4. Doe Research

Als je met een low budget een weekendje weg wil plannen, is het handig van te voren te kijken waar je goedkoper kunt eten enz. Beetje uitzoekwerk of ter plaatse rondvragen is een kleine moeite om te besparen. Ook activiteiten hoeven niet altijd veel geld te kosten, Denk aan kamperen, een nationaal park te bezoeken, musea met korting enz.

Groepsverblijven logo

Andere artikelen

Met de hele bups op vakantie – De inpaklijst die ervoor zorgt dat je niks vergeet
Veel mensen boeken tegenwoordig een vakantiehuis via het internet en waarom zou je dat niet doen, het is snel en gemakkelijk. Helaas weten oplichters dit natuurlijk ook en maken hier soms handig misbruik van.