Ultieme Inpaklijst voor een weekend weg

Met de hele bups op vakantie – De inpaklijst die ervoor zorgt dat je niks vergeet

Je kent het wel, je wilt met familie of vrienden op vakantie. Of, je hebt een gezellig weekend gepland: lekker genieten van een lang weekend weg. Alle spullen zijn gepakt, je rijdt weg naar de bestemming en dan gebeurt het: je komt erachter dat je paspoort nog thuis ligt. Oops. 

Een inpaklijst voor een weekend weg is om die reden altijd handig. Zeker bij autovakanties vergeet je al snel wat je allemaal moet meenemen. Daarom hebben wij alvast wat dingen op een rij gezet en kun je eigenlijk niets meer vergeten! Ook voor een korte stedentrip of een weekend weg is deze lijst erg handig. Zo vergeet je nooit die internationale stekker of gewoon je telefoonoplader: van die kleine dingen die zo simpel zijn, maar vaak vergeten worden.

In dit artikel geven wij tips hoe je je het beste kunt voorbereiden. Bekijk wat je allemaal kunt doen in de week voor je vertrek en wat je niet mag vergeten: je vindt onderaan deze pagina een handige checklist voor het inpakken van je koffers.

Voorkomen is beter dan genezen

Verzamel van tevoren alle informatie die je nodig hebt op de dag van vertrek. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wanneer kun je de vakantiewoning in?
  • Hoe laat vertrek je, hoe lang is de reis en waar neem je eventuele pauzes?
  • Zijn er supermarkten in de buurt van je vakantiebestemming en tot hoe laat zijn deze open? Wanneer je vroeg of juist laat op de dag aankomt, kan het verstandig zijn om de eerste boodschappen alvast mee te nemen.

Een goede voorbereiding en planning zorgen ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan. Maar waar begin je?

De week voor je vertrek

Het zijn de kleinste dingen die de kans op eventuele reisellende kunnen verminderen. Ga je met je eigen auto? Zorg er dan voor dat je in de week voor je  vertrek de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof controleert. Door deze drie elementen van je auto voor te bereiden op een lange reis, verminder je de kans op autopech aanzienlijk.
Wil je de kans op autopech nog verder verminderen, of… in ieder geval aangenamer maken, dan is een abonnement bij een wegenwacht service niet geheel onbelangrijk. Ben je namelijk lid van dit soort services, dan krijg je bij pech direct hulp op locatie.
Afhankelijk van welk soort dienst je afneemt, maak je zelfs kans om bij pech een leenauto te ontvangen, zodat je direct verder kunt richting je bestemming. Let wel op verschillen in de dekking van deze diensten. Ga je bijvoorbeeld op vakantie buiten je eigen land? Dan heb je een andere dekking nodig dan wanneer je in eigen land blijft.

Naast een goede voorbereiding voor je auto, is het ook verstandig om nog even een laatste contactmoment met de beheerder van je vakantiewoning te hebben.

Inpakken en wegwezen

En last but not least, inpakken. Wat neem je nu eigenlijk allemaal mee op reis? Uiteraard is dit totaal afhankelijk van je situatie. Ga je een weekendje weg met een kleine baby, dan zul je andere spullen in moeten pakken dan wanneer je alleen met je partner en/of huisdieren gaat. Ben je in plaats van een weekendje weg van plan om op een lange vakantie te gaan, dan zul je je koffer ook anders inpakken.
Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet, kun je gebruik maken van onze ‘weekendje weg paklijst’. Of dat je nu voor een weekendje weg of een langere vakantie wilt inpakken, deze lijst is zo uitgebreid dat spullen vergeten haast onmogelijk is!

{LINK NAAR DE TE DOWNLOADEN PAKLIJST}

Groepsverblijven logo

Andere artikelen

Een weekend even er tussenuit is vaak erg fijn! Je bent even weg van de dagelijkse sleur en je kunt jezelf weer even opladen. Een leuk weekend weg hoeft zeker niet altijd duur te zijn! Hoe plan je dan het beste een goedkoop weekendje weg? Hier vindt je 5 belangrijke tips voor het boeken van een goedkoop weekend.
Veel mensen boeken tegenwoordig een vakantiehuis via het internet en waarom zou je dat niet doen, het is snel en gemakkelijk. Helaas weten oplichters dit natuurlijk ook en maken hier soms handig misbruik van.